
I går kväll firade jag och Make vår stålbröllopsdag. Det får man göra om man varit gift i 11 år ;)! Till förrätt blev det smörslungad squash, kräftstjärtar, sparris och en hemlagad örtmajonnäs. I glasena bubblar ett gott chilenskt skumvin :).

Till huvudrätt blev det stekta innerfiléer av rådjur och get (!), en kantarellstuvning, tagliateller och Makes rödvinbärsgéle. Vinet som vi drack till huvudrätten införskaffade vi redan år 1990, för att vara ute i god tid :). Det är en Lindemans Shiraz Bin 50, årgång 1986. Visst är vi duktiga som klarat av att spara den så länge ;)! Bröllopsfotot var också framplockat ...

Smördegsinbakad Camembertost med aprikossylt och ett litet glas portvin. Smördegen hade Make själv gjort, så det här var riktigt gott! Kan ni se hjärtat som han ristat in på min portion? Fiffigt :).

En riktigt god middag måste ju avslutas med sachertårta och chantilly. Jaa-a ni, efter den här måltiden var vi riktigt nöjda och mätta. Vad kan man mer begära?

Kan inte låta bli att visa er råvaran som användes till förrätten. Squash ur mina odlingar! Känner mig nästan lite stolt över att ha klarat squashplantorna trots den supertorra sommaren vi haft.
Har varit på en skogspromenad i dag som inte gav så mycket ... sanningen att säga så gav den exakt noll! Men tack och lov så kom Make hem med 700 gram svamp efter sitt träningspass, så nog ska vi klara oss den här kvällen också :)! Smöret är slut men vi har ju grannar som kan hjälpa oss.
Ha en trevlig helg allihopa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar