Livet där det är

Jag har sedan tolvårsåldern drömt om att få bo på ett slott. I fjol blev min dröm verklighet och jag och maken bodde i åtta månaders tid i en slottsflygel på ett privat slott i Loiredalen i Frankrike. Inläggen under vår vistelse i Loiredalen handlar om livet i slottsmiljön, slottshunden Attende, slottskatten Princess samt om våra utflykter i regionen.

Under sommaren bodde vi invid vår havsvik uppe i Norden i fyra månaders tid. Under den tiden kom inläggen att handla om vårt liv där.

I mitten av september reste vi tillbaka till Loiredalen och ska bo i samma slottsflygel i först tre månaders tid. Efter det ska vi bo i Portugal vid Atlantkusten i två månader. I mitten av februari bär det av till Loiredalen igen för en tremånaders vistelse till.

lördag 26 februari 2011

På hemvägen via Spanien

Efter att ha kollat in Gibraltar lite på håll fortsatte vi så vår bilfärd österut längs med den spanska sydkusten. Målet nu var att hälsa på våra vänner i Fuengirola som vi var inbjudna till. Vi ville också gärna lära känna Fuengirola och luska ut varför tiotusentals pensionärspar från Finland flyttar dit :).

Våra vänner i Fuengirola har en hund som heter Pedro. Jag blev riktigt förtjust i den :). Make till höger på bilden. Vi blev mycket väl omhändertagna av våra vänner och blev serverade mycket god mat och dryck i tvenne dagar ;).


Fuengirola är en prydlig stad med stenhård koll på sopor och parkerade bilar. Parkerar man bilen på fel ställe så får man helt kallt räkna med att den inte står kvar när man kommer tillbaka. Den har bärgats bort och man får lösa ut den till en anspråkslös summa om 300 €. Tack och lov hände det inte oss ;)!


Vi besökte en gammal kyrka som ligger nära Fuengirola. Där fanns mycket vackert att beundra.



På vändagen var det dock dags för oss att bege oss vidare, nu norrut längs med Spaniens östkust som gränsar mot Medelhavet. Vi övernattade i Tarragona som var den största romerska staden på den iberiska halvön. Vi överraskades av denna underbara stad, det fanns mycket att se på. Här borde vi ha haft mera tid på oss, men det hade vi ju inte ... ;).


En rondell och ett vackert tornhus i Tarragona.



Till vänster en antik romersk arena och till höger, Medelhavet :).



Det här är så vackert tycker jag. När sommar och vinter kan ses på samma foto. Snöklädda bergstoppar och palmer som inte växer där det är minusgrader.


Den sista natten på hemresan till Loiredalen tillbringade vi på den franska sydostkusten, i en liten stad som heter Gruissnan. Vi hade en segelbåtshamn bredvid hotellet.



Onsdagen den 16 februari var vi så tillbaka i slottsflygeln i Loiredalen. Men före det blev det en ganska god smörgåslunch med efterrätt på en Shellmack :). Vi kunde konstatera att resan förlöpt promblemfritt och att vi hade sett mycket under färden och framför allt haft jätteroligt :). 3.000 km hade vi lagt bakom oss sedan starten från Portugal den 11 februari.

Sedan var det bara att börja packa upp, än en gång :). På fredagen kom greven från Tours och hade slottskatten Princess med sig åt mig. Vi har det såå gosigt och fint tillsammans, men nog saknar jag slottshunden Attende som tyvärr dog i december. Men, livet går vidare, för det måste det ... Jag önskar er alla en riktigt angenäm helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar