Livet där det är

Jag har sedan tolvårsåldern drömt om att få bo på ett slott. I fjol blev min dröm verklighet och jag och maken bodde i åtta månaders tid i en slottsflygel på ett privat slott i Loiredalen i Frankrike. Inläggen under vår vistelse i Loiredalen handlar om livet i slottsmiljön, slottshunden Attende, slottskatten Princess samt om våra utflykter i regionen.

Under sommaren bodde vi invid vår havsvik uppe i Norden i fyra månaders tid. Under den tiden kom inläggen att handla om vårt liv där.

I mitten av september reste vi tillbaka till Loiredalen och ska bo i samma slottsflygel i först tre månaders tid. Efter det ska vi bo i Portugal vid Atlantkusten i två månader. I mitten av februari bär det av till Loiredalen igen för en tremånaders vistelse till.

lördag 29 januari 2011

Fotografier från Portugal

I söndags besökte vi klosterkyrkan i Batalha. Det är gratis inträde på söndagarna kl. 9 - 14 och då passar vi ju på ;)! Klostret är verkligen värt ett besök.


Här står jag framför statyn vid klosterkyrkan i Batalha. Himlen var blå, men det var en blåsig dag.


Fontänen i 1350-tals klostret i Batalha.



Här står jag framför grundarens sarkofag från 1350-talet.



På tisdag blev det en utflykt till bl.a. Obidos. Uppe i borgen hittade jag en liten estrad att ställa mig upp på. Publiken var dock så liten så jag avstod från att framföra något programnummer ;).




Efter besöket i Obidos körde vi runt hela Obidoslagunen och hamnade i en vacker liten by.




Jag är så svag för blommor. Och alldeles speciellt för de som blommar i januari :).



Tillbaka i "hemmaknutarna" i São Martinho do Porto.




Mimosan blommar nu. Maken passade på att fixa lite åt oss att ställa i vasen. Men det var INTE från det här trädet som ju uppenbart står på någons tomt.



I torsdags var vi på en bilutflykt i bergen och passerade olivlundar, eucalyptusskogar, fruktodlingar och grönska och blommor :). På bilden ett apelsinträd som har planterats vid grinden till ett vackert hus.



Det fanns också stenbrott där uppe i bergen. Här är det någon som har skojat till det och gjort sig en postlåda av sten. Correio betyder post :).



Ni känner ju till tjuren Ferdinand som brukar sitta under sin korkek och lukta på blommorna. Här ser ni bark av korkekar på väg till vinkorkstillverkningen :).



Vår hyreslägenhet är på tredje våningen och det här är utsikten från vårt köksfönster.


På måndag beger vi oss av till Lissabon med buss. Vi stannar där i tre nätter för att turista och "göra stan". Så ungefär om en vecka kommer det foton från besöket i Lissabon :). Vår vistelse här i Portugal håller nästan på att ta slut, men ännu finns det dagar kvar. Ha en trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Det måste dofta alldeles underbart av apelsinträd, eucalyptuslundar och mimosaträd:) Doftminnen kan man ta med sig sedan vart man än sedan far:D
    Här i Nedervetil har vi "bliido":) Vi har haft halv meter snö som nu sjunker ihop. För några dagar sen hade vi 25 grader kallt:) Men dagarna blir allt längre och vi väntar på våren här:D

    SvaraRadera