I dag fyller jag år! Det ska firas i åtminstone dagarna tre med god mat som maken lagar. Han gör det ju gärna dessutom!
Vi tjuvstartade i går kväll med leverpaté med murklor på salladsbädd till förrätt. Toppad med ett knaperstekt vaktelägg, cornichons och kapris.
Sedan blev det smördegsinbakad forell, kokt rosenkål med skirat smör, en liten trattkantarellstuvning och röd bärgelé. Det sköljde vi ner med ett skumvin, en Crémant d'Alsace :). Kolla in hjärtat som maken ristat in i min smördeg :).
Sedan den lilla ostbrickan med fyra franska ostar, fikonsylt och vitt bröd till. Varsitt glas rött till osten, ett Bourgognevin, Rully 2005. Till efterrätt crêpes med crème brulèeglass och ett stänk Tawny Port. Ja, jag klagar inte!
I går var det 18,5 grader varmt. Jag var ute på en promenad med Attende, men "orkade" inte så långt, för det var ju så varmt :). Får göra ett nytt försök i dag. En så här solig och varm november har jag aldrig varit med om förut!
På torsdagen var vi till Loches för att försöka få svininfluensavaccinet. Jag med min kroniska sjukdom hör ju till riskgruppen. Vi blev bollade fram och tillbaka och till sist konstaterades det att vi måste ha ett papper från Centre de Sècurité Sociale för att kunna få vaccinet. Men den instansen har stängt just på torsdagar, så vi får försöka fortsätta med det här i nästa vecka. Man ska ju inte ge sig bara för att det är lite krångligt!
Jag vill passa på att tacka för alla födelsedagskort, teckningar, e-mail och presenter (salmiak!) som jag fått av mina släktingar och vänner! Ni gör mig så glad! Salmiak finns ju inte att köpa här, så varje pastill äts med andakt ;):
Ha en trevlig helg och njut av god mat ni också!
GRATTIS;GRATTIS från vår familj än!!! Hoppas salmiaken smakar! Roligt att du får fira med så god mat och dryck (i många dagar)! Och vädret tycks visa sig från sin bästa sida, sällan har du firat i över 15 gr värme kan jag tro. Skål o kippis!!!
SvaraRaderaHej Karola och många grattiskramar från oss på Bergö.Som du vet är vi ju så småningom på väg till Frankrike,känns helt suveränt och få förunnat att göra ngt sådant.
SvaraRaderaVilken festmåltid! Nu är det då bara att njuta av salmiaken och tänka på oss stackare som vistas här i novembermörkret.
SvaraRaderaGRATTIS GRATTIS GRATTIS min vän! ÅÅÅ va härligt att du fått så fint och varmt födelsedagsväder!!! Och redan tjuvstartat med en sån underbar och lyxig middag. Fira dagarna tre? Helt i min smak!!!!!
SvaraRaderaDu ska veta att jag är här och läser i din fina blogg i stort sett varje dag. Jisses så du kommit igång! Men visst är det skoj? Ja nu är jag ju inne på mitt dryga fjärde år, så det blir ju inte lika många inlägg i veckan... men ändå! Det är skoj - som en liten drog ;-) Det är så kul att du delar med din om det härliga livet i Frankrike. Det känns som man är med!
Nu ska jag vila min rygg och nacke som inte tycker om kyla och mörker, det värker och dunkar och datortiden får minskas. Alla kontorsår sätter sina spår tyvärr...
Ha en fortsatt skön födelsedag! Hipp Hipp Hurra!
(och jag äääälskar oxå salmiak! visst är det hur gott som helst....)
KRAM!
Grattis Carola på födelsedagen ö Faster G-B o milla.Det är säkert en upplevelse att bo där,fina blommor i parken, vi läser på din blogg regelbundet.Roligt att följa med vad ni får uppleva där. Hälsningar från oss alla från Jeppis. G-B o MILLA
SvaraRaderaOj, tack så mycket allihopa! You have made my day! Jag kan skatta mig lycklig som har släktingar och vänner som bryr sig.
SvaraRaderaJag gillar att få kommentarer till mina inlägg, så skriv några rader när ni har tid! Då blir jag glad :)
Roligt att höra från dig också faster G-B och kusin Milla! Hälsa era familjer!