Vi börjar vara förberedda på att fira nyårshelgen här i Loiredalen. Som ni vet så är tryfflarna inköpta och de "jobbar på" i äggaburken med att smaksätta äggena. Humrarna är inköpta och kokta, återstår dock lite arbete med dem ännu med bl.a. själva gratineringen. Vi behövde inte ens ruinera oss bara för att vi köpte två humrar på tot. 1 kg! De kostade bara 7,- EUR totalt, så det kan man nog unna sig till fest i alla fall. Ostronen står kalla och väntar, gåsleverpatén, Bayonneskinkan, vakteläggen, den kallrökta laxen och fiskromen likaså. Härliga ostar av olika slag och några vinflaskor har också införskaffats. Till efterrätt blir det vaniljjulstubbe.
Sedan tidigare har vi bunkrat upp med kalvfilé, nötfilé, grisfilé, kanin, rådjur, vaktlar, fasaner, rapphönor, sniglar, pilgrimsmusslor, lax, gös, sjötunga och svamp av olika slag i frysen. När vi kom hem från supermarketen i går hängde det en kasse med flera kilo viltkött i på vårt dörrhandtag. En liten nyårshälsning från greveparet :)! Vi vet inte om det är hjort- eller vildsvinskött, men vi får fråga när vi träffar på dem nästa gång. Allt det här som vi bunkrat upp med ska ju förstås inte ätas upp på en och samma gång, utan räcker alldeles säkert till över trettondagshelgen också :).
Maken har burit in ved för att sedan tända en brasa i den öppna spisen i kväll. Han har också krattat slottsinnergården för sista gången för i år. Jag har bytt ut de röda ljusena i kandelabern till vit- & guldfärgade ljus. Misteln kastade jag bort i dag, för den såg så vissen ut. Orkidén vattnade jag i måndags, så den ska klara sig. Penséerna som står utanför på fönsterbrädet har slagit ut nya blommor, så här "mitt i vintern". Vädret är soligt, det är alldeles vindstilla och + 12 grader. Har varit på promenad med Attende och märkte att både blåmesarna och koltrastarna börjat sjunga. Ljuvligt vårlikt!
Ja, här är vi nu förberedda på att ta emot det nya året 2010! Ett nytt decennium får nu ta vid!
Ett riktigt Gott Nytt År till er alla!
önskar Kalla, Make, Attende & Princess
Ååå det vattnas i munnen när jag läser om allt gott ni förbereder till Nyårsmiddag... mmmmums!
SvaraRaderaHär gör vi entrecote, hasselbackspotatis, vitlökssmör, sallad och till efterrätt pannacotta med egenplockade hallon. Ska bli smarr!
Gott Nytt År till er alla - och njut av att våren är kommen till France!
GOTT NYTT ÅR till er alla!!! från vår familj här på Killingholmen. Njut av all den härliga maten och drycken ni skaffat, skål! Man kan nog påstå att ni har vår där med så många plusgrader,blommor och fågelsång...
SvaraRadera