gott inför julhelgen!
I dag har Make tillrett vår julkapun på nästan 3 kg. Fråga mig inte alla detaljerna, men den fylldes med en svamp-, lök- och creme fraiche epaisse stuvning. Äggulor tillsattes. Kapunen saltades och kryddades med örtkryddor, bl.a. timjan och persilja. Efter ca 2 timmar i ugnen och lite avsvalning var det sedan dags för den lilla avsmakningen ;).
Ååå... ja ... ! Jag säger då bara det! Mycket godare än julskinka, faktiskt! Det här måste vi göra varje jul så ofta vi har möjlighet till det. Jag har nämligen förstått att det är svårt att få tag på kapuner i Norden. Men just nu är vi här. Och vi ska leva i nuet, och njuta!
grevinnan köpt på IKEA i Tours.
Så, välkommen JULEN 2009! Vi är (nästan) förberedda!
Jag med min nya fuskpäls. Bredvid en smältande snögubbe ...
Vi har också julpyntat här i slottsflygeln och städningen är nästan klar. Vi har fått låna julpynt från slottet, bl.a. en IKEA el.ljusstake. Då känns det ju som hemma för oss nordbor :). Julgardiner är det dock inte tal om här, för vi har nio fönster. I morgon är det en julmarknad i byn och en julkonsert i kyrkan som vi ska besöka.
Så, välkommen JULEN 2009! Vi är (nästan) förberedda!
Vi får nog inte en vit jul här. Men en fantastiskt underbar
jul ändå, hoppas jag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar