Livet där det är

Jag har sedan tolvårsåldern drömt om att få bo på ett slott. I fjol blev min dröm verklighet och jag och maken bodde i åtta månaders tid i en slottsflygel på ett privat slott i Loiredalen i Frankrike. Inläggen under vår vistelse i Loiredalen handlar om livet i slottsmiljön, slottshunden Attende, slottskatten Princess samt om våra utflykter i regionen.

Under sommaren bodde vi invid vår havsvik uppe i Norden i fyra månaders tid. Under den tiden kom inläggen att handla om vårt liv där.

I mitten av september reste vi tillbaka till Loiredalen och ska bo i samma slottsflygel i först tre månaders tid. Efter det ska vi bo i Portugal vid Atlantkusten i två månader. I mitten av februari bär det av till Loiredalen igen för en tremånaders vistelse till.

fredag 10 september 2010

Förberedelser inför resan

Det har blivit en liten paus i mitt bloggskrivande nu. Det är förberedelser inför resan som tar så mycket tid. Checklistan prickas av vartefter saker och ting har blivit gjorda. Men det är mycket kvar ännu. Kläder gås igenom och tvättas. Mediciner, salmiak och andra livsförnödenheter anskaffas :). Båten och simstegen vid stranden ska dras upp.


Gräsmattan ska klippas för sista gången för i år ... utemöblerna ska plockas in och vattentunnorna tömmas. Före starten måste matskåpen kollas igenom noggrannt och kylskåpet måste rengöras. Vi vill ju inte hitta en massa möglig mat när vi kommer hem till våren ;)!.


Flyttningsanmälan är inlämnad och TV-licensen är uppsagd. Bilpapprena är i ordning och försäkringsbolaget har kontaktats.

På torsdag ska postlådan tas ner och vattnet stängas av. Vattenledningarna ska tömmas ... och mycket, mycket annat ska ses till. Vi vill ju inte lämna huset vind för våg.


Jag kommer nog inte att ha tid att skriva i bloggen nu på en dryg vecka, men när vi väl är framme i Frankrike hos Attende och Princess igen så tror jag nog att skrivlustan kommer tillbaka. Ha det så bra tills dess och sköt om er!

4 kommentarer:

  1. Mycket jobb innan ni kan åka iväg. Väntar med intresse på nästa berättelse om hur mötet med Attende och Princess går, om de kommer ihåg er. Ha en trevlig och trygg resa!
    Hälsningar

    SvaraRadera
  2. Tack Ann-Mi! Bara två nätter kvar här hemma nu...

    Vi hörs!

    SvaraRadera
  3. Håller tummarna att resan ner går bra! Ni har nog massor att göra innan, men vila ut sen ordentligt när ni väl är framme. Hälsa Attende och Princess så mycket!

    SvaraRadera
  4. Tack Mooni!

    Ja, nog är det mycket att göra ... hoppas att det är värt det ;)! Jag ska hälsa Attende & Princess!

    Hälsa din familj!

    SvaraRadera