Livet där det är

Jag har sedan tolvårsåldern drömt om att få bo på ett slott. I fjol blev min dröm verklighet och jag och maken bodde i åtta månaders tid i en slottsflygel på ett privat slott i Loiredalen i Frankrike. Inläggen under vår vistelse i Loiredalen handlar om livet i slottsmiljön, slottshunden Attende, slottskatten Princess samt om våra utflykter i regionen.

Under sommaren bodde vi invid vår havsvik uppe i Norden i fyra månaders tid. Under den tiden kom inläggen att handla om vårt liv där.

I mitten av september reste vi tillbaka till Loiredalen och ska bo i samma slottsflygel i först tre månaders tid. Efter det ska vi bo i Portugal vid Atlantkusten i två månader. I mitten av februari bär det av till Loiredalen igen för en tremånaders vistelse till.

måndag 27 september 2010

Besök & konsert i Leonardo da Vincis hem

I den här byggnaden bodde geniet Leonardo da Vinci under sina tre sista levnadsår 1516 - 1519. Han var ju italienare, men blev inbjuden av Frankrikes kung Francois I att bo på Château du Clos Lucé i Amboise. Det mest berömda verket av Leonardo är kanske Mona Lisa... Ni ser väl att jag är med på fotot , med min egen version av Mona Lisa-smilet ;)!




Det finns massor med stora gobelänger i salongerna inne i châteauet.


Det finns modeller av Leonardo da Vincis uppfinningar i châteauet och i parken. Det här är automobilen :).



Här står jag inne i en stridsvagn som Leonardo konstruerade. Bilden är lite "dimmig", för någon höll på att provskjuta en av Leonardos miniatyrkanoner när fotot togs :). Parken är stor och vi gick faktiskt lite vilse när vi skulle hem.


Det var ju egentligen för konserten vi kom till Chateau du Clos Lucé. I tre dagar hade Festival Europeen de Musique Renaissance pågått. Vi hade bokat biljetter till den sista föreställningen och fick plats i den andra bordsraden. Musiken var fin, sopranen var fantastisk. Vi bara satt och njöt...

Det där var i går och i dag är det måndag. Vi har ett mycket svalare väder här nu. Make har tänt en brasa i den blå spisen :))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar