Livet där det är

Jag har sedan tolvårsåldern drömt om att få bo på ett slott. I fjol blev min dröm verklighet och jag och maken bodde i åtta månaders tid i en slottsflygel på ett privat slott i Loiredalen i Frankrike. Inläggen under vår vistelse i Loiredalen handlar om livet i slottsmiljön, slottshunden Attende, slottskatten Princess samt om våra utflykter i regionen.

Under sommaren bodde vi invid vår havsvik uppe i Norden i fyra månaders tid. Under den tiden kom inläggen att handla om vårt liv där.

I mitten av september reste vi tillbaka till Loiredalen och ska bo i samma slottsflygel i först tre månaders tid. Efter det ska vi bo i Portugal vid Atlantkusten i två månader. I mitten av februari bär det av till Loiredalen igen för en tremånaders vistelse till.

onsdag 19 maj 2010

Hej på er!

Ja, i lördags kom vi hem! Det var så varmt och skönt och vi åt middagen utomhus!



Sitter på biblioteket och försöker göra ett litet blogginlägg. Vi ska försöka skaffa oss en egen internetförbindelse i dag. Ja, vi sade ju upp den bekvämligheten innan vi reste till Frankrike. Men nu vill vi ha tillbaka den igen! Jag känner mig nog lite out utan internet. Det blir liksom lite svårare att blogga utan också ...


Förrätten: kallrökt lax på salladsbädd. Med kryddgurka och en hemmagjord hollandaise gjord på ägg som grannens hönor värpt :). Ja, och ett glas kallt, vitt portugisiskt vin till.




Resan hem gick bra och vädret som vi tog med oss var ju underbart ;)! Och jag har aldrig tidigare känt mig mer välkommen hem, ni vet, våra grannar som besökte oss i Frankrike hade både räfsat och klippt vår ganska så stora gräsmatta innan vi kom hem!! Jag blir mållös! Tusen tack till er!!


Våra fantastiska grannar, de två tjejerna till höger i bild alltså, hade gjort ett bautajobb i vår trädgård. Vilken överraskning att få komma hem och ha gräsmattan färdigt räfsad och klippt! Vi kände oss så välkomna hem! Tusen tack ska ni ha! Ja, bilden togs i Frankrike :). Och till E: grattis på din födelsedag!






Det känns som att åka baklänges i tiden. Jag plockade ju påskliljor i Loiredalen och njöt av vitsipporna där redan för flera veckor sedan. Nu gör jag samma sak här hemma, en gång till alltså. Känns lite konstigt, men härligt! De här är fotograferade hemma på vårt vardagsrumsbord.

Ha en skön vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar