Livet där det är

Jag har sedan tolvårsåldern drömt om att få bo på ett slott. I fjol blev min dröm verklighet och jag och maken bodde i åtta månaders tid i en slottsflygel på ett privat slott i Loiredalen i Frankrike. Inläggen under vår vistelse i Loiredalen handlar om livet i slottsmiljön, slottshunden Attende, slottskatten Princess samt om våra utflykter i regionen.

Under sommaren bodde vi invid vår havsvik uppe i Norden i fyra månaders tid. Under den tiden kom inläggen att handla om vårt liv där.

I mitten av september reste vi tillbaka till Loiredalen och ska bo i samma slottsflygel i först tre månaders tid. Efter det ska vi bo i Portugal vid Atlantkusten i två månader. I mitten av februari bär det av till Loiredalen igen för en tremånaders vistelse till.

lördag 1 maj 2010

Kommer de att sakna något?

Våra gäster är nu på väg hem efter fem dagars vistelse hos oss. Undrar om de saknar något, de gula rapsfälten kanske?





Blåregnen blommar som bäst nu. I går fotograferade jag ett jättestort exemplar. Make står vid grinden för jämförelsens skull. Den här gången ser han ganska liten ut, faktiskt!



Hmm, kanske våra gäster saknar picknickstället där vi åt vår lunch i går. Där kunde vi höra grodornas läten och se människor som gick på vattnet. Det är faktiskt sant!




Ett mysigt litet stenhus som vi passerade i går på väg hem efter vår utflykt. Det finns ju nästan enbart stenhus här, så när man får syn på ett trähus tar man faktiskt fram kameran. Så sällsynta är de här :).





Undrar om våra gäster kommer att sakna de många goda ostarna. Den här ostbrickan med nio olika ostar var rätt nummer tre i går kväll. Sedan fick vi besök av grevefamiljen och vi bjöd dem på varsitt glas skumvin. Tänk, då satt vi nio personer här i vårt vardagsrum och skålade. Vi hade det trevligt kan jag säga. Kanske våra gäster saknar någon i grevefamiljen månne ;)? Nå, jag vet inte hur det är med den saken, men efter att grevefamiljen gått så fick vi vår jordgubbsefterrätt.




En sak är jag nästan säker på. Gästerna kommer att sakna OSS ;). Men om ett par veckor är också vi hemma och då kan vi ju träffas igen :). Fotot togs i går före mässan i klosterkyrkan Abbaye Notre-Dame de Fontgombault.




1 kommentar:

  1. Saknar ord! Saknar allt!Mässan i klostret var den starkaste upplevelsen.
    Kan inte räkna upp allt men det har varit helt ljuvligt att vara hos er.
    TACK snälla...... hälsa (alla) dom andra från oss som fått äran att vara era gäster.

    SvaraRadera