Livet där det är

Jag har sedan tolvårsåldern drömt om att få bo på ett slott. I fjol blev min dröm verklighet och jag och maken bodde i åtta månaders tid i en slottsflygel på ett privat slott i Loiredalen i Frankrike. Inläggen under vår vistelse i Loiredalen handlar om livet i slottsmiljön, slottshunden Attende, slottskatten Princess samt om våra utflykter i regionen.

Under sommaren bodde vi invid vår havsvik uppe i Norden i fyra månaders tid. Under den tiden kom inläggen att handla om vårt liv där.

I mitten av september reste vi tillbaka till Loiredalen och ska bo i samma slottsflygel i först tre månaders tid. Efter det ska vi bo i Portugal vid Atlantkusten i två månader. I mitten av februari bär det av till Loiredalen igen för en tremånaders vistelse till.

lördag 8 maj 2010

Vårlunch med vänner


Det var ett tag sedan vi sågs, nämare bestämt i oktober. Efter en vinter och vår i Spanien har våra vänner återvänt till Loiredalen. Vi passade på att bjuda dem på lunch hos oss innan vi själva ska upp till Norden för att tillbringa sommaren där. Här skålar jag och T.

> Lunchbordet står förberett. Nu är irisarna som bäst, så Make plockade en rejäl bukett av de underbart blåblommande skönheterna och satte dem i vasen han köpte på loppis för ett tag sedan.



Förrätten: kallrökt lax på salladsbädd, en opastöriserad ost gjord på komjölk och tillverkad i Champagne, färsk sparris, kokta vaktelägg, kaprisar och en hemmagjord hollandaisesås samt lite slätbladig persilja :).


Huvudrätten: en boeuf Bourgignon gjord på rådjurs- och nötkött, tagliateller med ost, ärtor och morötter och svartvinbärsgelé. Ett glas rött vin till ;). Efter det serverades det en underbart god jordgubbstårta med chantilly. Den glömde jag att fotografera. Varsin mugg grönt té eller cappucino fick vi också :).



Ja, det där var i torsdags det. Nu är det lördag. Redan i går började vi förbereda "flytten" tillbaka till Norden. På torsdag eftermiddag bär det iväg härifrån. Det har varit en svalare period här nu med bara ca 15 grader och i dag har vi t.o.m. fått lite regn. Make har gjort en brasa i spisen, så vi sitter inomhus och myser. Ikväll vankas det fasan till huvudrätt. Det är ett led i vårt projekt "tömma frysen före resan hem". Men fasan är ju gott så det är inga problem med den saken :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar