Livet där det är

Jag har sedan tolvårsåldern drömt om att få bo på ett slott. I fjol blev min dröm verklighet och jag och maken bodde i åtta månaders tid i en slottsflygel på ett privat slott i Loiredalen i Frankrike. Inläggen under vår vistelse i Loiredalen handlar om livet i slottsmiljön, slottshunden Attende, slottskatten Princess samt om våra utflykter i regionen.

Under sommaren bodde vi invid vår havsvik uppe i Norden i fyra månaders tid. Under den tiden kom inläggen att handla om vårt liv där.

I mitten av september reste vi tillbaka till Loiredalen och ska bo i samma slottsflygel i först tre månaders tid. Efter det ska vi bo i Portugal vid Atlantkusten i två månader. I mitten av februari bär det av till Loiredalen igen för en tremånaders vistelse till.

fredag 21 maj 2010

Spindelhonan & ägget

Hej allihopa! Bli inte chockade nu, för här visas det en bild av en spindel med sitt spindelägg (ägget syns uppe till vänster i bild). Vi får kämpa varje dag för att dessa inte ska krossas. Bokstavligen alltså. För den här spindelhonan har valt att spinna sitt nät samt att lägga sitt ägg mellan dörrkarmen och själva dörren till vårt sovrum. Den har liksom passat på att överta vårt hem medan vi har varit borta :). Så nu gäller det för oss att INTE stänga sovrumsdörren, för då krossas både spindelhonan och ägget. Och det vill vi förstås inte. Det skulle ju innebära otur för resten av livet ... (sägs det).



Undrar hur Princess & Attende har det. Det här är det sista fotot jag tog av Princess innan vi åkte hem, tryggt överlämnad till grevefamiljen igen. Här är det dottern i familjen som håller Princess i sin famn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar