I lördags hade jag bjudit in min väninna L på dammiddag. Make ställde upp som både kock och servitör, så vi fick bara sitta och njuta av maten och prata :).
Förrätten som nästan smälte i munnen. Det portugisiska vittvinet passade bra till. Lägg märke till servetten med blommor och gärdsmyg på, en av mina favoritfåglar.
Huvudrätten: stekt grisfilé med skogssvampstuvning, ugnsbakad potatis med örtkryddat smör och några tussar broccoli. Det serverades också hembakade kuvertbröd i två olika varianter. Ett glas rött portugisiskt till förstås ... :)
Här har katten Gustav hamnat under ett antal franska ostar, och dessutom lite på snedden. En av ostarna är svensktillverkad, kan ni gissa vilken? I Gustavs pratbubbla står det: " I love me". Till ostarna serverades det kuvertbröd och fikon i cognacslag. Ååå ... så gott!
Eferrätten var en Creme Caramel Porto som Make hade lagat. En mugg grönt té till och ett litet glas Tawny Port. Muggen med Marie Antoinettes monogram på köpte jag på Versailles för några år sedan.
Vilken LYX! Så underbart att få bli bortskämda en hel kväll med en massa fantastisk mat, serverad av en så tjusig man!!! Inte utan att man blir lite avundsjuk ;-)
SvaraRaderaDet där kan jag bara drömma om....
Ha en skön fortsatt vecka i det sköna Norden med det fantastiska ljuset... visst är det helt underbart!!???
Kram
Malena
Ja det var rena lyxen att bli så bortskämda en hel kväll.så underbart god mat och god dricka.
SvaraRaderaTack än en gång.
Hälsningar Lillevi